« Nazaj na prvo stran

Delovni obisk Škofijske karitas Novo mesto na Nadškofijski Caritas Zagreb

21. september 2024

Na pobudo predsednika Škofijske karitas Novo mesto dr. Štefana Hoste in ravnatelja Nadškofijskega pastoralnega inštituta iz Zagreba, g. Ivana Lukića, je 19. septembra delegacija Škofijske karitas Novo mesto na delovnem obisku obiskala Nadškofijsko Caritas Zagreb.

Predstavitev delovanja, programov in projektov NŠCZG je vodila ravnateljica s. Jelena Lončar s sodelavci. Tekom predstavitve široke in bogate vsebine so udeleženi delili izkušnje in razmišljanja o skupnih vsebinskih točkah na področju pomoči socialno šibkim in globalnih družbenih sprememb, še posebej na področju psiho-socialne pomoči.

Delegaciji sta si ogledali hišo za mlade »Da život imaju«, v kateri nastanjujejo in spremljajo otroke in mladostnike do 21. leta, ki nimajo staršev oz. so starši nezmožni skrbeti zanje ali pa so v stiski zaradi iskanja stanovanja v času študija. Ogledali so si tudi Hišo blaženega Alojzija Stepinca v Brezovici pri Zagrebu, v kateri zaposleni NŠCZG izvajajo nego in spremljanje oseb z telesnimi in duševnimi invalidnostmi.

Potencial sodelovanja z novimi prijatelji iz Zagreba je glede na mnoge skupne točke velik, kar napoveduje lepo in svetlo prihodnost vseh udeleženih in utrditev vezi med dvema narodoma in sosednjima krajevnima Cerkvama v evangeljskem poslanstvu na področju dobrodelnosti.

 

Simon Dvornik

generalni tajnik ŠKNM

 

https://www.zg-nadbiskupija.hr/pocetak-suradnje-caritasa-zagrebacke-nadbiskupije-i-caritasa-biskupije-novo-mesto/24998