« Nazaj na prvo stran

Molitveni dan za nove duhovne poklice

6. september 2024

Po pomnožitvi kruha so ljudje iskali Jezusa. Ko jim je očital, da ga iščejo samo zato, ker so »jedli kruh in se nasitili,« so ga vprašali: »Kaj naj storimo, da bomo delali Božja dela?« (Jn 6,28). Jezusov odgovor je presenetljiv: »Božje delo je to, da verujete.«

Podobno mi sprašujemo Jezusa: »Kaj naj storimo, da bomo imeli dovolj duhovnih poklicev?« Jezusov odgovor je: »Verujte!« Ni nam treba organizirati posebnih kongresov in komisij, da bi rešili to vprašanje. Dopustimo, da ga reši Bog. Zato v ponižni veri stopimo do Gospoda in molimo:

- Molitveno bdenje po župnijah v naši škofiji iz prvega petka na soboto iz 6. na 7. septembra 2024. Primerna oblika bdenja vsebuje molitveno uro pred Najsvetejšim in po možnosti sveto mašo za nove duhovne poklice.

- Škofijski molitveni dan pod geslom Prosite Gospoda žetve na Zaplazu v soboto, 14. septembra 2024, ob 9.00. Ob 9.00 se bo začela molitvena ura, ki jo bodo vodile sestre redovnice. Ob isti uri bo tudi srečanje ministrantov z misijonarjem Tonetom Kerinom v prostoru pod zakristijo. Ob 10.00 bo sveta maša, ki jo bo vodil škof dr. Andrej Saje. Ministranti pri bogoslužju bodo iz dekanije Črnomelj, za spovedovanje pa naj poskrbijo duhovniki dekanije Kočevje. Po sveti maši bo srečanje ministrantov z gospodom škofom. Za ministrante bo pripravljeno okrepčilo.

- Vsak mesec naj bo po župnijah sveta maša za nove duhovne poklice.

To so naši hlebčki in ribe, ki jih lahko v veri izročimo Jezusu.