« Nazaj na prvo stran

Ni dobro, da je človek sam: zdravljenje bolnih z zdravljenjem odnosov

6. junij 2024

V Splošni bolnišnici Novo mesto so obeležili sedmo obletnico blagoslovitvr nove bolnišničnega kapele Lurške Matere Božje.

V sredo, 5. junija 2024, smo v bolnišnični kapeli v Novem mestu - po štiri letnem premoru, predvsem zaradi covida-19 - spet praznovali patrocinij naše kapele (god Lurške Matere Božje) in obletnico blagoslovitve nove kapele (v marcu leta 2017); zaradi številnih okužb, ki so bile pozimi in zgodaj spomladi, smo praznovali šele v mesecu juniju.

Občestvu je predsedoval naš škof ordinarij msgr. dr. Andrej Saje, somaševala sva naš župnik p. Gregor Kos OFM in bolnišnični duhovnik p. Marko Novak OFM. – Gospod škof nas je močno nagovoril s čutečo besedo in pričevanjem…

Navzoče je bilo vodstvo naše bolnišnice: gospa direktorica doc. dr. Milena Kramar Zupan, pomočnica direktorice za področje zdravstvene nege gospa mag. Nataša Piletič ter drugi iz vodstva. Gospa direktorica je občuteno in prisrčno nagovorila gospoda škofa, bolnišničnega duhovnika in občestvo! – Navzočih je bilo okrog 35 sester in bratov; glasbo in ljudsko petje je vodil g. Milan Brudar.

Po sveti maši nas je vodstvo bolnišnice povabilo na »agapo«, zelo skrbno in bogato pripravljeno – in kar lep čas smo se zadržali v prijetnem druženju…

Bogu hvala!

P. Marko Novak OFM

Več na: https://www.sb-nm.si/aktualne-objave/ni-dobro-da-je-clovek-sam-zdravljenje-bolnih-z-zdravljenjem-odnosov